Céline Gimbrère          Studio voor Authentic Movement

Home


Authentic Mouvement


Biografie en contact

Authentic Movement is een discipline die zich heeft ontwikkeld vanuit verschillende dansimprovisatie-stromingen in de zestiger jaren in de Verenigde Staten. In het algemeen beschouwt men Mary

Whitehouse als de pionier van deze discipline waarin naast dans en creativiteit ook therapeutische en spirituele aspecten samenkomen. Janet Adler, een van de belangrijkste docenten van deze tijd heeft het boek Offering from the Conscious Body* geschreven, waarin zij de praktijk en de theorie van deze discipline onderbouwt.


De basis in deze benadering wordt gevormd door de relatie tussen degene die beweegt: ‘the mover’ en degene die deze beweging waarneemt: ‘the witness’, de relatie tussen gezien worden en zien.

Deze relatie vormt de structuur waarop alle andere vormen in deze discipline zijn gestoeld.


‘The mover’ volgt zijn innerlijke impulsen in beweging in een veilige omgeving in de aanwezigheid van een getuige.

‘The witness’ probeert zonder oordeel en/of interpretatie het proces van degene die beweegt te volgen en concentreert zich tegelijkertijd op de eigen ervaring in het waarnemen.


Zo werken beiden aan een proces van bewustwording waarin psychologische, creatieve en spirituele aspecten een plaats vinden.* Offering from the Concious Body, The Discipline of Authentic Movement, Janet Adler, ISBN 0-89281-966-9

Français

English